BLOG

De gouden sollicitatie tip

De 10 beste tips voor een top CV, de 5 meest gemaakte fouten tijdens een sollicitatiegesprek, absolute do’s & dont’s in een sollicitatiegesprek. De top zoveel lijstjes met aanbevelingen en instructies op weg naar een nieuwe baan vliegen je op internet om de oren. En gek genoeg wint de nieuwsgierigheid en lees je ze nog ook (geldt dat ook voor deze titel?). Jammer, weer niks nieuws aan de horizon! En wat kinderlijk opgeschreven allemaal, is toch vanzelfsprekend! Of toch niet?

SOLLICITATIETIP CLICHÉ’S

Als je de algemene deler probeert samen te vatten staat er volgens mij: Bereid je goed voor! Kiezen voor veilig en je niet durven te onderscheiden is kiezen voor niks. Tja, ik dacht ik maak een gewoon CV waar alles in staat, dat zal wel best zijn. Ze zullen toch zeker niet zitten te wachten op een hip CV met felle kleuren? Ze moeten maar kiezen om wie ik ben?

Als je er dan toch voor kiest om een brief af te wachten, dan kan je er maar beter voor zorgen dat je CV een visitekaartje van jezelf is waar je trots op bent. De nieuwkomers op de markt doen niet anders. Prezi is voor menigeen vernieuwend en voor de online generatie alweer oud nieuws.

VERMARKT HET PRODUCT WAT JE HET BESTE KENT: JEZELF!

Sinds een aantal jaren bemiddel ik professionals binnen het sales- en marketing domein in Midden -en West-Brabant. Dagelijks krijg ik de meest ervaren, energieke, unieke en onderscheidende professionals aan tafel. De een heeft nog een beter en mooier sales of marketingplan dan de ander, behalve als het op zichzelf aankomt. Dan wordt er vaak gekozen om maar gewoon te doen en niet te veel op te vallen. Gemiste kans wat mij betreft!

Waarom zou je er niet voor kiezen om het product wat je het beste kent zo optimaal mogelijk in de markt te zetten? En natuurlijk blijf je echt bij jezelf, maar een beetje moeite doen mag best. Wat zijn jouw drijfveren in een baan? Waar ben jij nu echt goed in? Wat vertel jij het eerst op feestjes? Zoek datgene wat jou gelukkig maakt terug in de cultuur en inhoud van het bedrijf waar je die mooie vacature hebt gezien? En speel daar dan vervolgens op in.

‘HET LIJKT WEL SALES EN MARKETING’

Simpelweg door je eens goed te verdiepen in je potentiële nieuwe werkgever. Past deze wel echt zo goed bij mij? En ik bij hen? Bel ze op en vraag je toekomstige collega of manager naar de reden waarom zij bij het bedrijf werken. En op deze manier val je nog eens op ook. Het lijkt wel sales en marketing? Maar dan van jezelf!

Ja, dat kost moeite en energie! Maar het gaat wel om je baan voor de komende jaren hè! Ga af en toe op je bek en zet door. En dat is de enige echte tip van mijn lijstje die ik je zou willen toewensen.

Lees ook: ‘Ga jij na jouw vakantie weer gelukkig naar je werk?’

Share This